Opstartsstatus / info til kommende elever

Opstartsstatus

Så er vi 6 uger inde i skoleåret med vores skønne årgang 20-21, som tæller ikke mindre end 285 elever. Og det går rigtig godt! To af de 6 uger har vi haft fokus på at skabe nogle gode klassefællesskaber, og samtidig har det været vigtigt, at vores lærerteam har lært den enkelte elev at kende.

Vi er mange! Og det betyder også, at vi ikke kan tage i mod elever fra andre kommuner – hvilket vi ikke har gjort siden 1. marts. Det ærgrer os hver gang, men vi har ikke mere end 10 klasselokaler, så der er ganske enkelt ikke plads.
Næsten hver uge får vi elever hjem fra efterskolerne, og når man bor i Skanderborg Kommune, så skal vi finde en plads til de elever. Derfor må vi slå fast, at elever fra andre kommuner desværre ikke kan få en plads på UCS10 i indeværende skoleår.

Mange spørger til COVID-19 og ærligt; vi forsøger at få det til at fylde så lidt som muligt. Det fungerer fint med afstand og håndsprit, og vi mærker, at vores unge mennesker har forstået budskabet.
Derfor holder vi også fast i troen på, at vi skal på studietur i uge 10 i 2021. Ingen ved, hvordan hverdagen ser ud til den tid, men vi tror på, at det er vigtigt at have noget godt at se frem til 🙂

Alt i alt: vi har fået en forrygende start på UCS10!

Kommende elever

Vi modtager en del henvendelser fra kommende elever og forældre, der vil høre om livet på UCS10 – og om hvornår, man kan besøge os. Vi henviser til den fane hér på siden, der hedder “Kommende elever”.

Vi har planlagt et stort informationsmøde tirsdag d. 21. november kl. 17.00-18.30, og det holder vi fast i.
Vi kan ikke, som vi plejer, tage i mod over 300 gæster med fælles oplæg og besøg på linjerne.
Men vi kommer til at lave ét eller andet – muligvis besøg på linjerne forskellige steder på og omkring UCS10, og ellers laver vi noget virtuelt. Vi kan dermed forsikre alle kommende elever og forældre om, at – med mindre COVID-19 forhindrer det – så kan man få et indblik i livet på UCS10 denne dag.

Sidst skal det siges, at vi udover informationsmødet også forventer at invitere ind til mindre informationsmøder i januar og februar. Hold øje med hjemmesiden, Facebook og Instagram for mere info hen ad vejen.

Kommende elever

Dag for dag kommer der tilmeldinger i “indbakken”, og det glæder os naturligvis! Vi har hér midt i februar allerede 240 tilmeldinger til næste skoleår, og det er enormt dejligt!

Har du været hér på ucs10.dk før og ønsker bare at tilmelde dig næste skoleår? 
Så kan du gøre det lige nedenfor. 
Hvis det er første gang, du er på vores hjemmeside, vil vi anbefale dig at læse hele teksten hér under “Kommende elever”. Du kan bl.a. læse vores nye brochure og se, hvornår der er informationsmøder i 2021.  Og når du er færdig med det, så tjek gerne resten af hjemmesiden, så du får et godt indblik, hvordan livet er på UCS10. 

Tilmelding til UCS10
Der er 3 links nedenfor. 
Udover det generelle tilmeldingslink, som alle elever skal tilmelde sig igennem, så er der også et link til de elever, der skal gå på enten fodbold- eller håndboldlinjen. På de to linjer har vi nemlig brug for at kende positioner på banen mm. 

Vigtig info til alle elever:
Vi skal gøre opmærksomme på, at I ikke modtager en bekræftelsesmail. Når I “lander” på vores Facebookside, så er I tilmeldt. 
Hvis I er usikre på,. om I er indskrevet,, så send en mail til knud.stange@skanderborg.dk, og så får I en bekræftelse fra ham. 

Tilmeldingslink, som alle elever skal udfylde:
https://survey.enalyzer.com/?pid=p5d6pase

Tilmeldingslink til elever, som skal gå på fodboldlinjen (husk også at tilmelde jer ovenstående link for “alle” elever):
https://survey.enalyzer.com/?pid=rut2bn2g

Tilmeldingslink til elever, som skal gå på håndboldlinjen (husk også at tilmelde jer ovenstående link for “alle” elever):
https://survey.enalyzer.com/?pid=q3tadn3m

————————————-

Virtuelle informationsmøder 
Vi har nu afholdt 3 informationsmøder; vi nåede ét informationsmøde med fysisk fremmøde i december ’20, og vi har nu holdt 2 virtuelle informationsmøder på Teams. Der er nu en sidste mulighed for at deltage i et virtuelt informationsmøde, og det er tirsdag d. 23. februar kl. 17.00-18.30.
Alle, der ønsker at deltage på informationsmøderne, skal sende en mail til ungdomsskolen@skanderborg.dk.
Herefter modtager man en mail, hvor der er et link til mødet. Det er ganske simpelt. Gå gerne ind på linket 5 minutter inden mødet, så alle er klar. 

Vil du vide mere?
Hvis det er første gang, du besøger vores hjemmeside, så er hér lidt mere info. 

Det kan give et godt indblik i UCS10 at se vores digitale brochure, så den kan du se hér:
https://brochure-outsource-dk.com/ucs10/2020/mobile/index.html#p=1

Hvad er ucs10 beskrevet i korte træk, og hvordan kan du komme forbi og hilse på os?  
UCS10 har i dette skoleår 285 elever, som alle er fordelt på vores 11 linjer – og på mange af vores andre tilbuds- og kursusfag.
Vi vil anbefale, at du kigger rundt på vores hjemmeside, så du får et godt indtryk af vores mange fagmuligheder.
Ellers kalder vi UCS10 for en “dagsefterskole”, da vi godt kan lide værdierne på efterskolerne. Masser af fællesskab, hverdagen skal brydes og så skal hver enkelt elev mærke, at vi er opmærksomme på deres trivsel. 


Sociale medier

Vi bruger ikke oceaner af tid på at opdatere vores hjemmeside med nyheder og billeder, men hvis du vil se lidt mere til vores hverdag, så find os på Facebook og Instagram:
facebook.com/UCS10
Instagram: ucs10skanderborg

Vigtigt! Bor du ikke i Skanderborg Kommune!?
Pga det stigende antal elever, er der særligt vigtige informationer til de mange elever, der kommer fra andre kommuner:

Hvis du kommer fra en anden kommune, så er det meget afgørende, at du får tilmeldt dig inden d. 1. marts 2021, da vi dagen efter starter venteliste op for elever fra andre kommuner. De sidste 3 år har 20% af vores elever været fra Odder, Silkeborg, Horsens og Aarhus, og det har givet os et pres på lokaler og faciliteter. I år har vi over 80 elever fra andre kommuner, og vi har desværre sagt nej til mindst 15, da de har henvendt sig efter d. 1. marts. Så det er ganske enkelt for at sikre os, at vi har plads til alle de elever, der kommer fra Skanderborg Kommune, at vi har set os nødsaget til at oprette venteliste efter 1. marts