Opstartsstatus / info til kommende elever

Opstartsstatus

Så er vi 6 uger inde i skoleåret med vores skønne årgang 20-21, som tæller ikke mindre end 285 elever. Og det går rigtig godt! To af de 6 uger har vi haft fokus på at skabe nogle gode klassefællesskaber, og samtidig har det været vigtigt, at vores lærerteam har lært den enkelte elev at kende.

Vi er mange! Og det betyder også, at vi ikke kan tage i mod elever fra andre kommuner – hvilket vi ikke har gjort siden 1. marts. Det ærgrer os hver gang, men vi har ikke mere end 10 klasselokaler, så der er ganske enkelt ikke plads.
Næsten hver uge får vi elever hjem fra efterskolerne, og når man bor i Skanderborg Kommune, så skal vi finde en plads til de elever. Derfor må vi slå fast, at elever fra andre kommuner desværre ikke kan få en plads på UCS10 i indeværende skoleår.

Mange spørger til COVID-19 og ærligt; vi forsøger at få det til at fylde så lidt som muligt. Det fungerer fint med afstand og håndsprit, og vi mærker, at vores unge mennesker har forstået budskabet.
Derfor holder vi også fast i troen på, at vi skal på studietur i uge 10 i 2021. Ingen ved, hvordan hverdagen ser ud til den tid, men vi tror på, at det er vigtigt at have noget godt at se frem til 🙂

Alt i alt: vi har fået en forrygende start på UCS10!

Kommende elever

Vi modtager en del henvendelser fra kommende elever og forældre, der vil høre om livet på UCS10 – og om hvornår, man kan besøge os. Vi henviser til den fane hér på siden, der hedder “Kommende elever”.

Vi har planlagt et stort informationsmøde tirsdag d. 21. november kl. 17.00-18.30, og det holder vi fast i.
Vi kan ikke, som vi plejer, tage i mod over 300 gæster med fælles oplæg og besøg på linjerne.
Men vi kommer til at lave ét eller andet – muligvis besøg på linjerne forskellige steder på og omkring UCS10, og ellers laver vi noget virtuelt. Vi kan dermed forsikre alle kommende elever og forældre om, at – med mindre COVID-19 forhindrer det – så kan man få et indblik i livet på UCS10 denne dag.

Sidst skal det siges, at vi udover informationsmødet også forventer at invitere ind til mindre informationsmøder i januar og februar. Hold øje med hjemmesiden, Facebook og Instagram for mere info hen ad vejen.

Kommende elever

Du overvejer at gå på UCS10! Det er vi glade for.
Vi har de seneste år fået flere og flere elever, og det er vi naturligvis meget tilfredse med. Vi arbejder hver dag på at udvikle UCS10 til et endnu bedre sted.

Vi har i dette skoleår 285 elever, som alle er fordelt på vores 11 linjer – og på mange af vores andre tilbuds- og kursusfag.
Vi vil anbefale, at du kigger rundt på vores hjemmeside, så du får et godt indtryk af vores 10. klassecenter.

Hvordan kan du så besøge os?
Vi gennemførte “virtuelt informationsmøde” tirsdag d. d. 24. november kl. 17.00-18.00, hvor vi gik “Live” på Facebook. Hvis du ikke så med, kan du gå på vores Facebookprofil og se hele udsendelsen under “videoer”. 

Udover vores virtuelle informationsmøde inviterer vi også ind til 3 informationsmøder i december, januar og februar, hvor vi håber at kunne invitere jer ind på UCS10 med fysisk fremmøde.
Alle, der ønsker at deltage på informationsmøderne, skal sende en mail til ungdomsskolen@skanderborg.dk, hvor man noterer antal deltagere samt hvilken dato, man kommer.
Det kører på følgende tidspunkter:

Onsdag d. 9. december 2020 kl. 17.00-18.30

Lørdag d. 23. januar 2021 kl. 12.00-13.30

Tirsdag d. 23. februar 2021 kl. 17.00-18.30

Særligt møde vedr. håndbold- og fodboldlinjen:
Mandag d. 18. januar 2021 kl. 17.00-18.30 (første del af mødet har vi fokus på håndbold- og fodboldlinjen, og derefter går vi i dybden med den almene UCS10-del)

Er du allerede klar til at tilmelde dig skoleåret fra august 2021, så må du væbne dig med lidt tålmodighed. Vores tilmelding åbner først d. 1. januar 2021, hvor du lige hér under “kommende elever” kan melde dig til via et link.

Vi bruger ikke oceaner af tid på at opdatere vores hjemmeside med nyheder og billeder, men hvis du vil se lidt mere til vores hverdag, så find os på Facebook og Instagram:
facebook.com/UCS10
Instagram: ucs10skanderborg

Vigtigt! Bor du ikke i Skanderborg Kommune!?
Pga det stigende antal elever, er der særligt vigtige informationer til de mange elever, der kommer fra andre kommuner:

Hvis du kommer fra en anden kommune, så er det meget afgørende, at du får tilmeldt dig inden d. 1. marts 2021, da vi dagen efter starter venteliste op for elever fra andre kommuner. De sidste 3 år har 20% af vores elever været fra Odder, Silkeborg, Horsens og Aarhus, og det har givet os et pres på lokaler og faciliteter. I år har vi over 80 elever fra andre kommuner, og vi har desværre sagt nej til mindst 15, da de har henvendt sig efter d. 1. marts. Så det er ganske enkelt for at sikre os, at vi har plads til alle de elever, der kommer fra Skanderborg Kommune, at vi har set os nødsaget til at oprette venteliste efter 1. marts