Kursusfag

Vi kører to runder med kursusfag: 10 gange inden jul og 10 gange efter jul. Kursusfagene varierer fra år til år, men nedenfor kan I se eksempler på én kursusfagsperiode.

 

KURSUSFAG

 INDHOLD

1.        

Sammenspil/musik 

Vi hygger i musiklokalet med sammenspil! 

2.        

Turistspansk 

Skal du lære at tælle til 10 (eller 100) og ku’ bestille en sodavand med fritter, når du skal til Spanien en dag? Så tag turistspansk.   

3.        

Girls’ Corner  

Pige-ting, pige-snak og pige-bagedyst. 

4.        

Strategispil og Magic Cards  


Så er der strategi og hustling på skoleskemaet! 

5.        

Køn, krop og kultur 

Eleverne er med til at vælge temaer, der skal sættes fokus på. Måske skal man også på en lille tur én af gangene... 

6.        

Ekstra matematik 


Er du lidt udfordret på matematikken? Og kunne du’ have brug for at sætte lidt fokus på matematikken, så er der opgaver og lektiehjælp at hente om onsdagen... 

7.        

Ordblindespot  

Her sættes der fokus på de virkemidler, man kan bruge, når man er ordblind – og der er også hjælp at hente til dansklektierne. 

Altså: ekstra dansk med særlig støtte til ordblinde. 

8.        

Psykologi (fokus: diagnoser) 


Seks gange kursusfag, hvor vi gennemgår en ny diagnose hver gang. 

9.        

Skriveværkstedet  


Har du en forfatter/sangskriver gemt i maven, eller har du lyst til at skrive fiktion/lyrik på dansk eller engelsk? 
Så er muligheden til stede for fordybelse og udvikling, hvis du vælger skriveværkstedet. 
 

10.    

Padeltræning - (egenbetaling) 


 

For en egenbetaling på 500 kr. for 10 gange padeltræning kan du spille padel i 8660 Padel med vennerne. Prisen indeholder bolde, lån af bats samt booking af baner. Vi har en træner på, der styrer løjerne. 

11.    


Sport i hallen 


Vi har to haller, og der skal spilles masser af bold mm.  

12.    

3D-modellering 


 

Har du interesse for 3D-modeller – og hvad teknikken kan føre til? Vi skal bl.a. tegne 3D-figurer og skabe dem i virkeligheden bagefter med eksempelvis en 3D-printer. Solid hygge i FabLab på Finlandsvej.


13.    

Perlesmykker 


Vi hygger i designlokalet på Finlandsvej med perlesmykker. Julegavepotentiale!! 

 

Kommende elever

Hvis det er første gang, du er på vores hjemmeside, vil vi anbefale dig at læse hele teksten hér under “Kommende elever”. Og når du er færdig med det, så tjek gerne resten af hjemmesiden, så du får et godt indblik i, hvordan livet er på UCS10. 

Start dog gerne med et kig ind i vores digitale brochure, hvor du kan se fagmuligheder, skema, medarbejdere mm.:
https://brochure-outsource-dk.com/ucs10/2023/mobile/index.html

Vigtig info vedr. UCS10
Vi har oplevet en kæmpe søgning fra elever i en årrække nu og er gået fra 200 til 400 elever på 5 år. Det er vi stolte af, og vi gør vores bedste for at løfte opgaven.
Det betyder også, at hvis vi også næste skoleår får over 400 elever, så kan vi blive nødt til at ændre på de fagmuligheder, som man kan se på vores hjemmeside og i den digitale brochure. UCS10 vil som udgangspunkt være HELT det samme, men den enkelte elev vil muligvis få lidt færre fag at vælge imellem.

Det betyder også, at vi fra skoleåret 2025-2026 ikke kan garantere alle elever fra andre kommuner at få en plads hos os.
Hvis I har spørgsmål eller kommentarer til dette, så kontakt gerne leder, Anders Jepsen, på 24765852 eller på mail: anders.jepsen@skanderborg.dk. 

Tilmelding til skoleåret 2024-2025
Vi åbner for tilmeldingen til UCS10 mandag d. 15. januar 2024

Husk at du også skal tilmelde dig UCS10 via optagelse.dk, som forventes at være åben for tilmelding fra den 15. februar til den 13. marts.

Nb. Alle elever, der tilmelder sig hér på UCS10 inden 13. marts, er garanteret en plads på UCS10 til det kommende skoleår. På baggrund af stor søgning fra andre kommuner opretter vi venteliste for elever fra andre kommuner efter d. 13. marts, og derefter er der ikke garanti for en plads på UCS10. 
Elever fra Skanderborg Kommune er sikret en plads “året rundt”.

Informationsmøder 23-24
Vi afholder det “store” informationsmøde” tirsdag d. 28. november kl. 17.00-18.30, hvor I kan møde både elever og lærere. Følg med hér på hjemmesiden og på vores Facebookside og Instagramprofil i starten af november for mere info. 

Vi afholder derefter “små” informationsmøder i december og januar, hvor det primært er ledelsen, der er til stede og informerer om livet på UCS10.

————————————

Status på UCS10
Du er landet på vores hjemmeside i en fantastisk periode på UCS10: 400 elever har i år valgt at gå på UCS10, og vi har ind til videre haft et super skoleår. 

Hvad er ucs10 beskrevet i korte træk?  
Vores elever er fordelt på vores 14 linjer – og på mange af vores andre tilbuds- og kursusfag.
Vi vil anbefale, at du kigger rundt på vores hjemmeside, så du får et godt indtryk af vores mange fagmuligheder.

Kort fortalt kalder vi UCS10 for en “dagsefterskole”, da vi godt kan lide værdierne på efterskolerne. Masser af fællesskab, hverdagen skal brydes, og så skal hver enkelt elev mærke, at vi er opmærksomme på deres trivsel. 

————————————

Sociale medier
Vi bruger ikke oceaner af tid på at opdatere vores hjemmeside med nyheder og billeder, men hvis du vil se lidt mere til vores hverdag, så find os på Facebook og Instagram:
facebook.com/UCS10
Instagram: ucs10skanderborg

https://brochure-outsource-dk.com/ucs10/2023/mobile/index.html