Tilbudsfag

#tysk

Optager 4 lektioner i dit skema

Hvis du har haft tysk i 7., 8. og 9. klasse og ønsker at fortsætte med faget. Tysk afsluttes med mundtlige og skriftlige prøver (FS10). Tysk kan være et godt valg, hvis du påtænker en gymnasial uddannelse efter 10. klasse.

#KREATIVT VÆRKSTED

Optager 4 lektioner i dit skema

På det kreative værksted sammenflettes billedkunst og håndarbejde i ét fag. Her kan du skabe dine egne kreative projekter på tværs af materialer og teknikker. Der vil i løbet af året være små fælles kurser i f.eks. tegning, farvelære, design, teknikker, materialelære mm.

#fysik&kemi

Optager 4 lektioner i dit skema

Hvis du har haft fysik i 7., 8. og 9. klasse og ønsker at fortsætte med faget. Fysik afsluttes med en mundtlig prøve (FS10 eller FSA). Fysik kan være et godt valg, hvis du påtænker en gymnasial uddannelse efter 10. klasse.

#Samfundsfag

Optager 4 lektioner i dit skema

Faget for dig der har lyst til at diskutere aktuelle politiske emner og gerne vil forstå, hvad der sker i verden omkring dig. Du bliver klædt meget bedre på til at deltage i en aktiv demokratisk debat om samfundsfaglige emner. Et godt valg hvis du påtænker en gymnasial uddannelse efter 10. klasse.

#STØTTE DANSK
#STØTTE MATEMATIK
#STØTTE ENGELSK

Optager 4 lektioner i dit skema

Du skal vælge enten støtte dansk, støtte matematik eller støtte engelsk. Gældende for alle tre fag er, at du får mulighed for at udfylde dine faglige huller, og undervisningen foregår på små hold (ca. 12 elever). Du bliver tilbudt forskellige kurser, der samler op på den grundlæggende viden, du har mødt tidligere i dit skoleforløb. Herudover får du også mulighed for at øve dig i at diskutere og fremlægge i mindre grupper.

#STYRKETRÆNING

Optager 4 lektioner i dit skema

Undervisningen foregår i Sport og Fitness, Højvangen, og tilrettelægges efter dine personlige ønsker. Du kan f.eks. styrketræne efter dit eget program, som vi hjælper dig med at tilrettelægge. Du vil også – lidt afhængig af holdets størrelse – få mulighed for at deltage på forskellige hold som f.eks. spinning, step, pump og zumba.

#KONSTRUKTION

Optager 4 lektioner i dit skema

Faget for dig, der elsker lugten af høvlspåner og kender fornemmelsen af at have et velslebet stemmejern i hånden. Der bestemmer du, om produktet skal være en hjemmelavet kniv til fisketuren, en fingertappet reol eller et veldrejet frugtfad i æbletræ.

#YOGA&MINDFULNESS

Optager 4 lektioner i dit skema

Har du brug for et pusterum i den daglige skolegang, så er Yoga & Mindfulness lige noget for dig. Her vil vi arbejde med forskellige måder at bevæge kroppen på, så man lærer at få energien både op og ned, man lærer at fokusere og reducere i mængden af tanker, der fylder. Fagets klare mål er at stressreducere og give eleverne noget ro, så de har bedre læringsforudsætninger og er mere i trivsel.

#CAMBRIDGE ENGELSK

Optager 2 lektioner i dit skema

Vi har stor succes med at tilbyde Cambridge engelsk. Hvert år har vi mellem 15 og 25 elever, der vælger faget. Når man vælger Cambridge engelsk, får man en international eksamen i engelsk, og faget er for elever, der ligger med en middel eller høj karakter i engelsk. I Cambridge engelsk foregår al undervisning på engelsk.

#Pigefodbold

Optager 4 lektioner i dit skema

Som noget nyt laver vi tilbudsfaget pigefodbold. Det gør vi for at forsøge at få flere piger fra hele UCS10 til at spille fodbold. Tidligere indgik pigerne i fodboldlinjen, men det er ikke lykkedes at få nok pigespillere til at vælge fodboldlinjen, så derfor prøver vi nu dette tiltag. Og vi går ikke ned i ambitionsniveau; vi vil have vores eget pigefodboldhold med spillere, der kommer fra hele Østjylland.
Pigerne vil med to ugentlige træninger have ca. 50 træninger på et helt skoleår, og alt efter antal spillere skal de deltage i skoleliga, jysk-fynske mesterskaber for 10. klassecentre samt få tilbuddet at komme med fodboldlinjen på en fodboldtur.
Nb. Der vil være en egenbetaling på 500 kr. pr. spiller til træningstøjpakke.

#Performancetræning

(TILBUD TIL FODBOLD- OG HÅNDBOLDLINJEELEVER)

Optager 4 lektioner i dit skema

Performancetræning er et supplement til din ugentlige træning, hvor vi har fokus på den enkelte boldspillers fysiske forudsætninger og udviklingspotentiale. Dette skal give spilleren de bedste forudsætninger for at præstere på banen og give dem værktøjerne til at tage kontrol over egen udvikling. Performance træningen rummer også teknisk, taktisk og fysisk træning, som skal gøre dig til en bedre sportsudøver. I træningen indgår også elementer fra professionelle træningsmiljøer som fokus på mentaltræning, restitution, kost og sundhed. Det hele både på praktisk og teoretisk plan.  Gennem samtaler og forståelse af din fysiske tilstand opstiller vi i fællesskab en målsætning for dig, som vi bruger til at tilrettelægge et træningsprogram. Det kan være træning i form af eksempelvis styrke, konditionering, øgning af muskelmasse, vægttab/øgning mm.

#Boldspil

Optager 4 lektioner i dit skema

Vi tilbyder meget boldspil i flere af vores linjefag, men
mon ikke der sidder en gamer, en kreativ elev, en elev fra byggetekniklinjen
osv., der godt kunne tænke sig at spille bold i skoletiden også?

Derfor tilbyder vi nu Boldspil som tilbudsfag, og i
dette fag skal vi (sjovt nok!) spille en masse forskellige boldspil, have sved på panden og møde hinanden på tværs af klasser og linjefag.

Du kan forvente volleyball, Spike Ball, bordtennisturnering, fodbold, kaosbold, touch rugby, skumhåndbold, stikbold,
hockey, Ultimate (spil med frisbee) mm.  

#Padeltræning

(EGENBETALT: 1500 KR. FOR ET ÅR)

Optager 4 lektioner i dit skema

Padeltennis er den mest voksende sport i Danmark, og vi er så heldige at have ét af de mest velkørende padelcentre, 8660 Padel, i gåafstand fra UCS10.
Vi har derfor sidste år startet linjen Padel og Boldspil, og vi har også tilbudt eleverne egenbetalt (billigt!) padel i kursusfagene, hvor vi stort set har fyldt centerets 10 baner hver gang.
Derfor tilbyder vi nu padel som tilbudsfag, og det kræver blot en egenbetaling på 1500 kr. for hele skoleåret. Dermed spiller du padel pr. gang for ca. 30 kr (landets billigste?).
Der vil indgå træningsøvelser i padeltræningen, men meget af tiden handler om at spille kampe mod andre elever, der er nogenlunde på samme niveau som én selv. I padel leger lige børn bare bedst!

#MEDIE

Optager 4 lektioner i dit skema

Er du vild med medieproduktion? Tør du være på foran kameraet, eller vil du gerne lære det? Er du god til at redigere? Er du er nysgerrig på verden omkring dig, og vil du gerne blive endnu bedre til at formidle en god historie, så er vores medielinje lige præcis noget for dig!

I løbet af året skal vi arbejde med mange forskellige genrer. Vi kommer bl.a. omkring filmproduktion, podcast og brugen af sociale medier, da det er os, der styrer skolens SoMe-profiler.

Ideerne og mulighederne er mange – og du er med til at skabe linjen.

Kommende elever

Tilmelding til skoleåret 2024-2025
Så er tilmeldingen til det kommende skoleår på UCS10 åbnet. Der er et link, som alle elever skal melde sig ind på, og nedenfor er der et ekstra link, som du kun skal udfylde, hvis du ønsker at gå på UCS10’s fodboldlinje.

Tilmelding til UCS10 årgang 24-25:
https://survey.enalyzer.com/?pid=cuq8sutm

Ekstra link til elever på næste års fodboldlinje:
https://forms.gle/taDkC6bvXjzN8XGX6

Husk at du også skal tilmelde dig UCS10 via optagelse.dk, som er åben for tilmelding fra den 15. januar til den 1. marts.

Nb. Alle elever, der tilmelder sig hér på UCS10 inden 1. marts, er garanteret en plads på UCS10 til det kommende skoleår. På baggrund af stor søgning fra andre kommuner opretter vi venteliste for elever fra andre kommuner efter d. 1. marts, og derefter er der ikke garanti for en plads på UCS10. 
Elever fra Skanderborg Kommune er sikret en plads “året rundt”.

Informationsmøder på UCS10

Vi har afholdt flere informationsmøder i de seneste måneder, og årets sidste infomøde er lørdag d. 20.1 kl. 12.00-13.00 (særligt tilbud til efterskoleelever, der er hjemme på weekend. Alle er dog velkomne :-) 
Der er ingen tilmelding; I møder blot op.

————————————

Helt ny på ucs10.dk?
Hvis det er første gang, du er på vores hjemmeside, vil vi anbefale dig at læse hele teksten hér under “Kommende elever”. Og når du er færdig med det, så tjek gerne resten af hjemmesiden, så du får et godt indblik i, hvordan livet er på UCS10. 

Start dog gerne med et kig ind i vores digitale brochure, hvor du kan se fagmuligheder, skema, medarbejdere mm.:
https://brochure-outsource-dk.com/ucs10/2024/mobile/index.html

Vigtig info vedr. UCS10
Vi har oplevet en kæmpe søgning fra elever i en årrække nu og er gået fra 200 til 400 elever på 6 år. Det er vi stolte af, og vi gør vores bedste for at løfte opgaven.
Det betyder også, at hvis vi også næste skoleår får over 400 elever, så kan vi blive nødt til at ændre på de fagmuligheder, som man kan se på vores hjemmeside og i den digitale brochure. UCS10 vil som udgangspunkt være HELT det samme, men den enkelte elev vil muligvis få lidt færre fag at vælge imellem.

Det betyder også, at vi fra skoleåret 2025-2026 ikke kan garantere alle elever fra andre kommuner at få en plads hos os.
Hvis I har spørgsmål eller kommentarer til dette, så kontakt gerne leder, Anders Jepsen, på 24765852 eller på mail: anders.jepsen@skanderborg.dk. 

 

————————————

Status på UCS10
Du er landet på vores hjemmeside i en fantastisk periode på UCS10: 400 elever har i år valgt at gå på UCS10, og vi har ind til videre haft et super skoleår. 

Hvad er ucs10 beskrevet i korte træk?  
Vores elever er fordelt på vores 13 linjer – og på mange af vores andre tilbuds- og kursusfag.
Vi vil anbefale, at du kigger rundt på vores hjemmeside, så du får et godt indtryk af vores mange fagmuligheder.

Kort fortalt kalder vi UCS10 for en “dagsefterskole”, da vi godt kan lide værdierne på efterskolerne. Masser af fællesskab, hverdagen skal brydes, og så skal hver enkelt elev mærke, at vi er opmærksomme på deres trivsel. 

————————————

Sociale medier
Vi bruger ikke oceaner af tid på at opdatere vores hjemmeside med nyheder og billeder, men hvis du vil se lidt mere til vores hverdag, så find os på Facebook og Instagram:
facebook.com/UCS10
Instagram: ucs10skanderborg